Oavsett om man äter det till frukost, lunch eller som ett mellanmål är våfflor otroligt gott. Speciellt om äter det med en näve färska bär och en klick vispad grädde till. Tyvärr innehåller vanliga våfflor vetemjöl som innehåller väldigt mycket kolhydrater och därför inte lämpar sig att äta om man följer lågkolhydratsdieten LCHF.

Som tur är finns det alternativa recept till de traditionella våfflorna, som innehåller ingredienser som lever upp till LCHF-dietens krav på näringsinnehåll. Mandelmjöl är ett fantastiskt substitut till vetemjöl och lämpar sig väldigt väl i LCHF-våfflor. Självklart går det även att göra LCHF-pannkakor med mandelmjöl. Här nedan kan du läsa tre goda recept på LCHF-våfflor som innehåller mycket protein och lite kolhydrater.

LCHF-våfflor med grädde & hallon

LCHF-våfflor med mandelmjöl

Ingredienser:

  • 5 dl mandelmjöl
  • 3 dl vispgrädde (med 40 % fett)
  • 6 ägg
  • 25 gram smör
  • Färska bär (till servering)
  • Lite mer vispgrädde (till servering)

Instruktioner:

  1. Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en mikrovågsugn.
  2. Vispa ihop äggen och vispgrädden till en smet i en skål.
  3. Rör ner mandelmjölet i äggsmeten och blanda tills smeten blivit slät.
  4. Rör ner det smälta smöret i smeten.
  5. Stek våfflorna i ett vanligt våffeljärn.
  6. Vispa grädden som ska användas till serveringen.
  7. Servera våfflorna tillsammans med de färska bären och den vispade grädden.

LCHF-våfflor med vanilj

Ingredienser:

  • 1,75 dl mandelmjöl
  • 0,75 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 dl vispgrädde (med 40 % fett)
  • 2 ägg
  • 25 gram smör
  • Färska bär (till servering)
  • Lite mer vispgrädde (till servering)

Instruktioner:

  1. Smält smöret i en kastrull på spisen eller i en mikrovågsugn.
  2. Vispa äggen och vispgrädden i en skål.
  3. Blanda bakpulvret, vaniljpulvret och mandelmjölet i en annan skål.
  4. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda tills smeten blivit slät.
  5. Rör ner det smälta smöret i smeten.
  6. Stek våfflorna i ett vanligt våffeljärn.
  7. Vispa grädden som ska användas till serveringen.
  8. Servera våfflorna tillsammans med de färska bären och vispgrädden.

LCHF-våfflor med kokosfett

Ingredienser:

  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk fiberhuske
  • 0,5 tsk salt
  • 30 g kokosfett
  • 1 dl vatten
  • 2 ägg
  • Färska bär (till servering)
  • Lite mer vispgrädde (till servering)

Instruktioner:

  1. Smält kokosfettet i en kastrull eller i en mikrovågsugn.
  2. Vispa ihop kokosfettet, äggen och vattnet i en skål.
  3. Blanda mandelmjölet, bakpulvret, fiberhusken och slatet i en annan skål.
  4. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda tills slät.
  5. Låt smeten svälla under några minuter.
  6. Stek våfflorna som vanligt i ett våffeljärn.
  7. Vispa grädden som ska användas till serveringen.
  8. Servera våfflorna med den vispade grädden och de färska bären.