I den här artikeln får du några matnyttiga råd och tips på bra köpställen för dig som vill köpa mandelmjöl. Tack vare den breda spridningen av lågkolhydratskost och LCHF går det idag att hitta mandelmjöl i många olika mataffärer och hälsokostbutiker. Mandelmjöl går förstås att använda i många bakverk som inte är kolhydratsnåla, men de stora användarna av mjölet är ändå som bakar enligt LCHF. Med mandelmjöl kan man göra både söta bakverk som muffins och kladdkakor, och mer matiga bakverk som pajer och bröd.

Främsta fördelarna med mandelmjöl

  • Innehåller lite kolhydrater
  • Glutenfritt
  • Ersätter vetemjöl
  • God och nötig smak

Köpa mandelmjöl i butik eller på nätet?

Tidigare har det varit svårt att hitta mandelmjöl som gick att köpa i svenska butiker. Mjölet såldes varken i svenska mataffärer eller i hälsokostbutiker, utan man var tvungen att söka upp små och mer nischade butiker på nätet för att hitta det.

Idag kan man köpa mandelmjöl på alla möjliga olika ställen. Ica Maxi, Coop Forum, Hemköp och flera andra stormarknader har idag lagt till mandelmjöl i sina ordinarie sortiment. I mindre matbutiker kan det fortfarande vara svårt att hitta mandelmjöl, men i framtiden kanske det kommer vara lika lätt att köpa mandelmjöl som det är att köpa vetemjöl idag.

Om du inte har tid att vänta på frakten från en nätbutik eller inte tycker att priset är det viktigaste så kan med gott samvete köpa ditt mandelmjöl från en vanlig matbutik. Om du däremot vill köpa mandelmjöl i större mängder till ett så lågt pris som möjligt så är det en bättre idé att handla på nätet. Där finns det ett större utbud av mjöl från olika tillverkare och länder. På nätet säljs också mandelmjöl i större volymer än vad de gör i matbutikerna. Dessutom kan du snabbt jämföra priserna mellan de olika nätbutikerna för att se vilken som är billigast.

Olika typer av mandelmjöl

Innan du vilket mandelmjöl du ska köpa kan det vara bra att veta vilka olika sorters mjöl det finns. En typ av mandelmjöl är ekologiskt mandelmjöl som görs av ekologiskt odlade mandlar. Det innebär att mandlarna har producerats utan miljöfarliga kemikalier eller bekämpningsmedel.

För ekologisk odling används oftast speciella sorters mandlar som är mer angreppståliga. Dessa mandlar är i regel mindre till storleken än konventionella mandlar. När det gäller smak och konsistens så finns det dock inga direkta nackdelar med ekologiskt mandelmjöl.

Det finns också en annan typ av fettreducerad mandelmjöl från märket Funksjonell Mat. Som namnet antyder innehåller det mjölet mindre fett och därmed också mindre kalorier. För att reducera mängden fett har man använt kallpressning som tar bort de feta oljorna ur mjölet.

Köp mandelmjöl här

Det här mandelmjölet har märket LowCarbShop och är gjort på mandlar från Italien. Mjölet är certifierat ekologiskt i EU och räknas som råkost. Om du vill baka nyttigare bröd, kakor eller något annat så är detta proteinrika och kolhydratsnåla mjöl perfekt för dig. Om du vill spara lite pengar kan du köpa den större förpackningen på 1 kg som har ett lägre kilopris.